marți, aprilie 25, 2006

despre calificari



si cand spun calificare, ma refer la acea disciplina generala, acea specializare trecuta pe diploma pentru care ai muncit 5, poate 6 ani (4 daca ai ales studiile estivale).

incerc pe cat posibil sa evit intregul arbore "oameni si societate", dar parca ofera un nesecat izvor de inspiratie, nu?

lasandu-ma prada unui subiect atat de cliseic si anost am sa va povestesc acum despre o calificare deosebita, o calificare pe care o stapanim toti, intr-o forma sau alta, indiferent de diploma.

este vorba despre calificarea in constructii. da, in constructii. nu te mira, o ai si tu, acolo, trecuta printre randurile alea plictisitoare care-ti descriu personalitatea si obiceiurile si tabieturile. pe strada observi meserii: realisti, umanisti, oameni de cultura, soldati, clerici, smecheri. te pretinzi unic, nu mai e nimeni ca tine! habar nu ai cat de multe ai in comun cu cei pe langa care treci. oricat de frumoasa ar parea ideea individualitatii, trebuie sa accepti ca esti identic cu cel din fata ta in ceea ce priveste UN aspect: amandoi aveti calificare in constructii.

cum asa? ma intrebi. simplu... vezi tu, amandoi construim. poate EA face trotuare. poate EL ridica uriasi de otel.

cu TOTII, insa, ridicam ziduri. ziduri dupa care sa putem alerga, acoperisuri sub care sa ne putem adaposti atunci cand se aduna de ploaie. aceste ziduri au talentul de a lua o mie de forme, in functie de experienta practica si maturitatea artistica a inginerului constructor, precum si de materialele alese.

Exemple: "Acum e prea tarziu!", "Am o groaza de lucru!", "Cat este ceasul?", "Acum ce facem?" si, desigur, preferatul meu, "Ti-am spus eu?"

Pus(a) in fata unei astfel de aparari redutabile nu poti decat sa ridici si tu un zid numai al tau. Doar n-o sa ramai pe dinafara cetatii nu? Pentru ca IN cetate e bine. Ai rezerve de hrana, apa, adapost impotriva impotriva triburilor pagane si mai ales impotriva vremurilor schimbatoare. Impotriva ploii.

Pe de alta parte, insa, IN cetate pierzi din vedere orizontul.Iar orizontul nu trebuie niciodata pierdut din vedere.

Hai liberare!
Hristos a inviat!

Etichete: